Телефонни измамници атакуват хора в Нови пазар. До момента са регистрирани няколко обаждания с дръзки заплахи, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В един от случаите са искали 70 000 лева от жена за спешна операция на близък. След като дамата задала контролни въпроси, измамниците започнали да я заплашват, че ще отидат в жилището й, и ще и се случат лошо неща.

Сценариите, по които работят измамниците са от добре познатите - уж че се провежда акция на полицията за задържане на телефонни измамници. Лъжат че в района на жилищата има полиция, снайперисти и цивилни полицаи, за да могат да задържат телефонните измамници.

От полицията призовават хората да не се поддават на провокации, да не вярват на непознати по телефона, да не съобщават лични и данни на свои близки. Когато непознати им искат пари по телефона в сигурен знак, че става дума за телефонна измама. „Молим да споделите с вашите близки да прекъснат разговор по телефона, когато им се обади непознат и им иска пари по различен предлог. Нека да затворят и да се свържат с полицията или със своите близки“, призовават още от полицията.

ШУМ.БГ