Люис Хамилтън вече еднолично е пилотът, спечелил най-много пол позишъни в дадено състезание от календара на Формула 1. Досега британецът делеше върха с легендите Айртон Сена и Михаел Шумахер - Люис имаше осем първи позиции в Гран при на Унгария, докато Сена и Шуми имаха същия брой, съответно в Гран при на Сан Марино и Гран при на Япония.

Британецът днес бе най-бърз в квалификацията на "Хунгароринг" и в неделния следобед ще потегли начело на колоната за рекорден девети път на пистата край Будапеща. Седемкратният световен шампион изпревари с три хилядни от секундата Макс Верстапен с "Ред Бул" и така прекъсна серията му от пет последователни спечелни квалификации.

Другият "Мерцедес", с Джордж Ръсел зад волана, разочарова и отпадна още в първата част на днешняи ден, а това означава, че ще стартира едва осемнадесети.

Силен съботен ден за "Макларън" - пилотите на Зак Браун ще потеглят от втора редица, като Ландо Норис е трети, а Оскар Пиастри четвърти. Следват Гуаню Жоу с "Алфа Ромео" и Шарл Леклер с "Ферари", Валтери Ботас с "Алфа Ромео" и Фернандо Алонсо с "Астън Мартин", а девети и десети са съответно Серхио Перес ("Ред Бул") и Нико Хюлкенберг ("Хаас").

Даниел Рикардо ще тръгне тринадесети при завръщането си във Формула 1, като изпревари съотборника си в "Алфа Таури" Юки Цунода, който не успя да премине първата част на квалификацията и остана седемнадесети.

Дир.бг