Тадей Погачар записа утешителна победа в предпоследния етап от тазгодишното издание на "Тур дьо Франс". Словенецът, който кара за отбора на ОАЕ, ликува след финален спринт, в който изпревари новия-стар шампион Йонас Вингегор от "Йъмбо-Висма".

Поги завърши последния планински етап на Обиколката с време от 3:27.18 часа, изпреварвайки и Феликс Гал от "Ситроен". За словенската звезда това е втора етапна победа тази година, но той ще остане зад Вингегор в генералното класиране.

Датчанинът и Гал завършиха със също време като това на Погачар, а четвърти и пети останаха британските близнаци Саймън и Адам Йейтс.

Голямото шоу днес бе осигурено от феновете на Тибо Пино. Французинът, който кара последния си "Тур", бе посрещнат като шампион от своите привърженици малко преди финала. Те бяха стотици и създадоха футболна атмосфера с множество транспаранти, факли и димки. Той дори спечели едно от изкачванията днес, но нямаше сили да удържи лидерството до финала.

Големият победител от днешния етап е Джули Чиконе. Италианецът, който кара за "Лидл-Трек" и бе със зелената фланелка за лидер при катерачите, окончателно си осигури триумфа в тази надпревара. Той става първият италианец, печелещ това класиране от 1992 година насам.

Карлос Родригес от "Инеос" пък претърпя падане при едно от спусканията и се наложи лекарския екип  да лепи получената аркада в движение.

Дир.бг