Ансамбълът на България за жени завърши на четвърто място в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Милано (Италия). Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова допуснаха грешка в съчетанието си с три ленти и две топки и бяха оценени с 29.750 точки. Вчера върпитаничките на Весела Димитрова, Михаела Маевска и Ясена Стойнева имат 35.850 за композицията с пет обръча и със сбор от 65.600 точки останаха извън тройката в многобоя.

Домакините от Италия взеха титлата със сбор от 69 400 точки. На второ място със същия актив е ансамбълът на Израел, а третата позиция заема Китай с 68.050. На петата позиция е Япония, пред Германия.
 

Българките ще играят само на финала с пет обръча в неделя, тъй като като не успяха да се класират сред най-добрите осем на топки и ленти, завършвайки на девета позиция.

Съдия за България при ансамблите е Християна Тодорова.

Така до момента България има едно бронзово отличие от турнира – бронзът на Стилияна Николова в многобоя при жените. Утре Николова, Боряна Кален и ансамбъла ще играят на целия осем финал и имат шансове за място сред медалистките.

Dnes.bg