Макс Верстапен продължи тоталната си доминация във Формула 1, след като спечели състезанието за Гран при на Унгария, 11-ти кръг за сезона. Нидерландският пилот не остави никакви шансове на конкурентите си, повеждайки от първата обиколка.

Победата е седма поредна за Верстапен, като серията му започна в Маями през май.

Двукратният световен шампион вече има девет победи от началото на сезона. Той не успя да спечели единствено в Саудитска Арабия и Азербайджан, където триумфира съотборникът му от "Ред бул" Серхио Перес.

Втори зад Верстапен в Унгария завърши Ландо Норис от "Макларън", а трети на подиума се качи вторият пилот на "Ред бул" Серхио Перес. Превъзходството на нидерландеца обаче беше толкова голямо, че той завърши с над 30 секунди пред останалите.

Със седемте си поредни победи Верстапен вече може да мисли за един от рекордите във Формула 1. През 2013 г. Себастиан Фетел спечели девет поредни надпревари и е рекордьор в това отношение.

В кариерата си Верстапен вече има 44 победи.

Състезанието започна много интересно, като потеглилият от полпозишън Хамилтън не успя да задържи първото си място. Британецът загуби битката с Макс Верстапен в първия завой, а след това пред него минаха и двамата пилоти на "Макларън".

Първата обиколка беше белязана и от удар между двамата пилоти на "Алпин", заради който отпадна Пиер Гасли.

Постепенно Верстапен отвори аванс пред преследвачите си и нямаше никакви проблеми да ги контролира. Отзад Хамилтън пък не успяваше да следва темпото на двата болида на "Макларън".

Следващият старт за сезона е след седмица на пистата "Спа" за Гран при на Белгия.

Дневник