Аякс има интерес към Илия Груев, българския национал от Вердер (Бремен). Новината не е потвърдена официално от клуба на 23-годишния халф, но се появи в онлайн версията на германското издание "Кикер".

Из форумите на Вердер веднага тръгнаха още "допълнения", а в Нидерландия интересът също изведнъж се възбуди - все пак говорим за гранда на страната. Неофициално трансферната сума би следвало да е около 4 милиона евро, ако се стигне до сделка.

А за това, че се готви изходящ трансфер на Груев, ясно говори фактът, че той бе оставен извън групата за гостуването на Виктория (Кьолн) в Купата на Германия.

Вердер загуби мача с 2:3 и изненадващо отпада, въпреки че пусна на терена голяма част от титулярите си. Груев не бе дори на скамейката и треньорът Оле Вернер не даде обяснение защо.

Попитан след мача дали причината българинът да не е в групата е очакван негов трансфер, наставникът отсече: "Честно казано, не знам!".

Но е ясно, че именно такъв е казусът.

Практиката да бъде ваден от групата играч, докато се чакат финалните детайли по негов трансфер, е честа. Така се избягва всякакъв риск от евентуална контузия, която да провали сделка в 12-ия час.

 

 

 

 

 

Ако Аякс наистина вземе Груев, това ще е най-високото стъпало, на което имаме футболист в момента. Грандът от Амстердам не стана шампион на Нидерландия и е в Лига Европа, където чака Лудогорец в плейофа за влизане в групите, ако шампионите елиминират Астана (1:2 в първия мач).

И все пак - това е Аякс. Клубът е четирикратен шампион на Европа и със статут на един от колосите на футбола, на който е дал фигури като Йохан Кройф, Йохан Неескенс, Марко ван Бастен и Франк Рийкард.

И вече конкретно по темата с Груев - няма по-добро място, на което един млад футболист би искал да бъде, ако има амбиция да развие потенциала си в играта.

Дир.бг