Григор Димитров уточни какво е състоянието му, след като изненадващо се оттегли от участие на турнира в Торонто миналата седмица.

Българинът вече е в Синсинати, където от днес стартира друга надпревара от сериите Мастърс 1000, където Гришо е бивш шампион (на снимката горе - с титлата там). И даде интервю за медията на ATP, в което си спомни за славните дни на 2017-а на корта в Охайо с най-голямата титла в кариерата му, а говори и за настоящето.

"Да, не съм изцяло и на сто процента готов, след като не успях да играя в Торонто - признава Димитров. - Но се чувствам напълно ОК.

Няма нещо много сериозно, което да ме притеснява, просто опитвам да полагам оптимални грижи за тялото си и да се фокусирам върху целите си.

Този турнир е много специален за мен, тук винаги усещането е различно. Помня добре онова издание, което спечелих.

И тогава влязох в Синсинати не в най-доброто си състояние, но някак успявах ден след ден да намеря начини да печеля. В спорта, когато влезеш в такава лента, идват най-големите успехи."

Първото препятствие пред Димитров в Синсинати ще е друг шампион от този турнир - Александър Зверев (2021 г.).

Мачът на двамата ще започне не преди 02:00 ч българско време във вторник сутринта, като е на Централния корт и ще бъде предаван по MAX Sport 1 HD.

Програмата по този канал започва в 18:00 часа и ще продължи до ранните часове на утрото, проследявайки най-интересните мачове при мъжете.

Дир.бг