Драмите в ПСЖ продължават с пълна сила, а на-голямото местно спортно издание "L'Equipe" разкри, че зад всичко същност стои скандал между Неймар и Килиан Мбапе.

Французинът дълго време извиваше ръцете на своите шефове и искаше траснфер на всяка цена, заради което бе изваден от първия състав, а напускането му в посока Реал (Мадрид) сякаш изглеждаше сигурно.

Но изведнъж Мбапе бе реабилитиран, а това съмнително съвпадна с продажбата на Неймар в Саудитска Арабия.

Оказа се, че в това няма нищо случайно, а именно скандал и откровенна непоносимост между двете суперзвезди на тима са били в основата на бурните седмици в Париж.

"L'Equipe" твърди, че Мбапе директно е заявил пред собствениците още миналата година, че той и Неймар няма как да продължат да бъдат част от един състав.

Отказът за раздяла с Неймар е довел до цялото недоволство на Мбапе и желанието му да си тръгне възможно най-скоро. Но от ПСЖ решиха да жертват Неймар в опит да задържат Мбапе, което на този етап изглежда им се получава.

Разбира се, това не означава непременно, че Мбапе ще остане, но реабилитирането му в първия състав е факт веднага след продажбата на Неймар.

С оглед новата ситуация "L'Equipe" не изключва Мбапе да сключи нов дългосрочен договор с ПСЖ и да остане във френската столица. В същото време за Неймар остава предизвикателството Саудитска Арабия, което макар и невероятно като лични условия, все пак е далеч от голямата сцена на европейския футбол.

Дир.бг