Григор Димитров отпадна от "Мастърс" турнира в Синсинати след загуба в първия кръг срещу Александър Зверев - 2:6, 2:6.

Срещата продължи само 72 минути.

Това беше шести мач между двамата играчи, като Зверев записа пета поредна победа. Единственият успех на Димитров над германеца е от 2014 г. на турнира в Базел.

За Димитров надпреварата в Синсинати беше предпоследна преди участието му на US Open (28 август - 10 септември). Той достигна до полуфинал във Вашингтон, след което не игра в Торонто заради контузия. През следващата седмица той е подал заявка за турнира от АТП 250 в Уинстън-Салем.

Двубоят между Димитров и Зверев трябваше да се проведе в понеделник вечер, но беше отложен заради дъжд.

Това е и второ поредно отпадане за Димитров на старта в Синсинати. Той спечели титлата през 2017 г., след което достигна само два пъти до трети кръг, три пъти загуби в първи и веднъж във втори.

В хода на срещата Зверев реализира осем аса, като не беше много затруднен от Димитров. Българинът направи осем двойни грешки и видимо не можеше да намери ритъма си. Ударите на Димитров не се получаваха и за два сета той записа 13 уинъра (печеливши удара) при 16 непредизвикани грешки.

Зверев завърши с 12 уинъра и само седем непредизвикани грешки.

Първият сет беше решен от два пробива. Зверев направи първият в третия гейм, след което проби още веднъж, за да поведе с 5:2. Втората част се разви по идентичен начин - първо германецът взе подаването на Димитров, повеждайки с 2:1, след което серията му се увеличи до пет поредни гейма.

Димитров успя да намали до 2:5, но не и да се задържи по-дълго в мача,

В следващия кръг Зверев, който е шампион в Синсинати от 2021 г., ще срещне Йошихито Нишиока.

Дневник