Испанският съд нареди бившият футболен бос Луис Рубиалес да не доближава на по-малко от 200 метра състезателката на националния отбор Джени Ермосо.

Прокурорите поискаха ограничителна заповед, тъй като съдът в Мадрид разгледа наказателна жалба за сексуално насилие срещу Рубиалес, който целуна Ермосо по устата след триумфа на Световното първенство за жени през това лято.

Ермосо настоя, че не е дала съгласието си за целувката, а скандалът се разгоря с огромна сила, като Рубиалес бе принуден да напусне поста си на президент на футболната федерация.

Днес той се яяви на закрито съдебно заседание и отново отрече да е извършил каквото и да е престъпление.

Съдия Франсиско де Хорхе бе призован да му забрани да не приближава на по-малко от 500 метра Джени Ермосо или да комуникира с нея. По-късно съдията се съгласи да ограничи разстоянието на 200 метра.

Рубиалес пристигна в съда с черен костюм и бяла риза и прекарва около 45 минути в заседанието. Твърди, че когато е държал главата й и я е целунал по устните, това се е случило по взаимно съгласие. В крайна сметка подаде оставка миналата неделя и заяви: "Имам вяра в истината и ще направя всичко по силите си тя да надделее".

Dir.bg