Неприятна загуба на старта на квалификацията за олимпийските игри в Париж 2024 записа женският волейболен отбор на България.

Белгия ни надигра с 3:0 (25:19, 26:24, 25:21) и утежни положението в и без това изключително много силната група.

Само два от осемете отбора в нея получават квота за Париж, което означава, че трябва да вземем победа срещу поне един от фаворитите - европейския шампион Турция, двукратните олимпийски първенци и актуални номер 4 в световната ранглиста Бразилия или домакина Япония.

Поражението в Токио тази сутрин мина през кулминационен момент във втория гейм, който можеше да бъде спечелен от българките. И, евентуално, да стане база за обрат при 1-1. Но вместо това белгийките измъкнаха тази част с 26:24 и затвориха мача в три гейма.

Мирослава Паскова записа 13 точки за българките, Радостина Маринова добави 12. Марлис Янсенс бе най-резултатна за победителките с 19.

В неделя сутринта от 07:00 часа играем с най-силния отбор в света в момента и актуален шампион на Европа - туркините. Те са и първенец в последното издание на Лигата на нациите, както и №1 в световната ранглиста.

Този мач ще се предава по MAX Sport 3 HD.

Във вторник срещаме Бразилия (в 10 ч наше време), в сряда ни чакат домакините от Япония (13:25 ч), в петък от 7 ч се изправяме срещу Перу, в събота (23 септември) в същия час съперник ще е Аржентина, а идната неделя е последната ни битка - срещу Пуерто Рико в 4 ч сутринта наше време.

Дир.бг