УЕФА взе решение по отношение на руските отбори. Изпълнителният комитет на централата реши да пусне в Европа юноши до 17 години от Русия само в течение на настоящия сезон. Става дума юношески и девически национални отбори от 14 до 17-годишна възраст.

Президентът на централата Чеферин смята, че решението е правилно.

"Децата не бива да страдат заради грешките на възрастните и не трябва да плащат лихви", каза словенецът. В същото време за отбори от Русия - клубни и национални, при мъжете, при младежите и при юношите (старша възраст) забраната остава. И Чеферин обясни най-после и до кога ще бъде това.

"Докато трае войната на Русия срещу Украйна отборите от страната-агресор няма да бъдат допускани. Това е сигурно", каза още президентът на УЕФА.

Междувременно заради скандала с вече отстранения президент на Испанската федерация по футбол (РФЕФ) Луис Рубиалес, УЕФА взе решение да измести от Испания следващата си редовна годишна среща. Мадрид трябваше да бъде домакин на редовния конгрес на Европейската футболна централа на 8 февруари и също така да проведе жребия за груповата фаза за следващото състезание от Лигата на нациите за мъже.

На днешното заседание на Изпълкома на УЕФА и по настояване на някои влиятелни фигури - сред които самият президент Александър Чеферин и на генералния секретар Теодор Теодоридис, обаче е решено Конгресът да се проведе в Париж на същата дата.

Вече отстраненият президент на испанския футбол Луис Рубиалес е обект на криминално разследване в Испания, след като Джени Ермосо го обвини в сексуално насилие, след като я целуна по устните на церемонията по награждаването на медалите и трофеите на 20 август в Сидни (Австралия) след края на Световното първенство за жени. Съдия в Мадрид издаде ограничителна заповед срещу Рубиалес да не контактува с Ермосо.

dir.bg