Барселона стигна само да 2:2 при гостуването си срещу Майорка в седмия кръг на Ла Лига. 20-годишният Фермин Лопес вкара първия си гол за каталунците, но той стигна само за равенство.

Барса на два пъти изоставаше, като този път не успя да направи обрат, подобен на мача със Селта, спечелен с 3:2 преди няколко дни.

Те получиха дузпа в средата на второто полувреме, която обаче впоследствие бе отменена и така Барса има 17 точки, като може да загуби първото място от Жирона и Реал Мадрид, които играят в сряда.

Вратарят Тер Стеген сбърка фатално в осмата минутапри изнасянето на топката, последва веднага подаване към Ведат Муричи и косовският футболист не пропусна да се разпише и да изведе островитяните напред.

Гостите изравниха в 41-ата минута със супер шут от дистанция на бразилеца Рафиня, който донесе опасноста в атака при отстъствието на Роберт Левандовски. Полякът влезе от пейката през второто полувреме.

В добавените 6 минути на първата част Майорка вкара отново. Този път Муричи даде асистенция на Абдон Пратс, който напредна и вкара покрай Тер Щеген.

В крайна сметка обаче Барса все пак изравни. Рафиня имаше важна роля отново, като проби отдясно и подаде по земя, а младият Фермин Лопес засече в мрежата, за да открие сметката си за Барселона.

Майорка спря серията си от 11 поредни загуби от Барселона и е 15-и с шест точки. Каталунците са на върха със 17, но може да бъдат задминати от Жирона и Реал Мадрид до края на кръга.

Дир.бг