Хюстън Динамо победи с 2:1 Интер Маями на финала на US Open Cup и отне шанса на отбора от Флорида за втори трофей през сезона. Купата на Щатите отиде за тексасците насред домакинския стадион на Интер във Форт Лодърдейл, а главната звезда липсваше от шоуто.

Лео Меси изгледа финала от трибуните с кисела физиономия, след като травма го извади от последните два мача на Интер. Нямаше как да играе и тази сутрин, въпреки че в сряда вечерта е преминал фитнес-тест с надежда да бъде поне на скамейката на резервите. Аржентинската легенда има мускулна травма, която се появи именно по време на паузата на националните отбори в средата на месеца.

След нея 36-годишният Меси игра като титуляр, но напусна терена в средата на първото полувреме срещу Торонто, а после не бе в групата за гостуването на Орландо (1:1).

Сега не игра и в най-важния дотук мач през сезона.

Не бе на терена и Жорди Алба, неговият вечен съучастник от Барселона, а вече и в Интер Маями. И той бе в ложите, на десетина метра от Лео, също не по екип. Левият бранител е с разтежение, получено 48 часа преди срещата.

Така, оставен в ръцете на Серхио Бускетс и съотборниците, които бяха в клуба преди идването на трите звезди, Интер не успя да се противопостави. Хюстън поведе с 2:0, а едва във втората минута на добавеното време отборът от Маями върна едно попадение чрез Джоузеф Мартинес. Купата отиде за "оранжевите".

"Не знаем дали Лео ще е готов за следващия мач, но сме сигурни, че ще играе преди края на сезона отново - каза треньорът на загубилите Херардо Мартино. - Рискът да играе днес бе твърде голям, нямаше как да го поемем."

А до края на сезона на Интер има пет мача от редовната фаза, които са между 1 и 22 октомври. Тимът е на 5 т. от зоната за плейофите, като е изиграл две срещи по-малко от конкурентите.

Но, за да се класира за елиминации, изглежда ще трябва да спечели всички мачове, тъй като три от тях са с преки претенденти, над него в класирането и също преследващи плейофите. Без Меси това изглежда направо непосилна задача...

Недалеч от аржентинеца в ложите бе и Джани Инфантино, президентът на ФИФА.

И той бе дошъл за шоуто на десетката, но такова нямаше. Босът на световния футбол се включи в награждаването, заедно с Джеймс Хардън - Брадата, звезда от НБА (долу). Той пък носеше екип на победителите от Хюстън Динамо, на който е съсобственик.

4 часа преди финала около стадиона се тълпяха хиляди хора с фланелки на Аржентина, чакащи автобусите с отборите и да видят своя идол.

Билетите "на черно" стигнаха 4000 долара, но когато дойде рейсът на Интер, а вътре го нямаше Меси, хората бяха разочаровани.

Той се появи малко по-късно в личен автомобил със семейството и охрана, отново приветстван от тълпата пред стадиона.

Но видимо не бе в настроение и влезе в централната трибуна с мрачна физиономия.

Дир.бг