Трансферната динамика в колоезденето не е точно като тази във футбола и не наблюдаваме класическите сделки, в които един отбор плаща на друг за услугите на състезател.

Тук практиката е всеки колоездач да изпълнява договора със своя тим, пък след края му вече да разглежда различните опции.

Разбира се, има случаи на преминавания от един в друг отбор, дори в хода на сезона, но това е адски нетипично, когато говорим за големите асове в спорта.

Но всички специализирани сайтове за колоездене гръмнаха с новината, че суперзвездата Тадей Погачар е голямата цел на британския тим на "Инеос".

Не е тайна, че притежаваниият от най-богатия британец Джим Ратклиф тим е с най-сериозният бюджет в света на колоезденето, но в последните години доминацията му бе нарушена, а липсата на победа в голяма обиколка се дължи на липсата на лидер суперзвезда.

"Инеос" няма онзи колоездач, който да поведе целия тим, а още в "Джирото" по-рано тази година се видя, че вече наближаващият края на кариерата си Герант Томас няма силите да продължава да е в тази роля.

Именно заради това британците търсят новата си звезда, а според появилите се информации, те са направили опит да привлекат колоездач №1 - Тадей Погачар.

Словенецът, който двукратен шапион от "Тур дьо Франс" има договор с тима на "ОАЕ" до 2027-а година, но от "Инеос" са му предложили по-добри условия от 6-те милиона евро, които получава на сезон. Разбира се, за подобно сделка ще трябва да има тежки преговори между двата отбора, коитоп на този етап се оказват пречката пред подобен траснфер в света на колоезденето.

Твърди се, че от "Инеос" са готови да предложат доста солидно обезщетение на "ОАЕ", но пък проблемът е, че за арабския тим липсата на средства не е особен проблем и едва ли ще се лишат лесно от най-голямата суперзвезда в този спорт.

Слуховете гласят, че самият Погачар е пожелал "ОАЕ" да подсилят редиците си, за да могат да се борят с хегемона "Йъмбо-Висма" в големите обиколки.

Дир.бг