Отказването се отлага - една от най-големите легенди в света на колоезденето ще направи още една обиколка на Франция.

Става въпрос за Марк Кавендиш, който преди няколко месеца на специална пресконференция в компанията на съпругата си и четирите им деца обяви, че 2023-а ще е последната за него в професионалното колоездене.

Марк Кавендиш си поделя рекорда за най-много етапни победи в "Тур дьо Франс" - 34 на брой, колкото има и вероятно най-великият колоездач за всички времена - Еди Меркс.

Планът на британеца от остров Ман бе през настоящия сезон да опита да бие рекорда на Меркс с още една победа и да се оттегли като №1 по този впечатляващ показател.

Нещата обаче се объркаха, защото след падане в осмия етап на Тура, той счупи ключицата и със сълзи на очи трябваше да се оттегли, а това изглеждаше като тъжния край на една велика кариера.

Мнозина мислеха, че тъжните кадри от качвамето му в линейката насред френските пътища са краят за Кавендиш в колоезденето, но няколко месеца по-късно той промени решението си.

Кавендиш няма да се отказва, а ще се пробва още веднъж на "Тур дьо Франс", като по време на изданието през 2024-а, той тъкмо ще е навършил 39.

А целта там е ясна - поне една етапна победа и място като едноличен рекордьор по етапни победи в историята на Тура.

Dir.bg