Най-титулуваният клуб в европейския футбол Реал Мадрид продължава да е безгрешен от началото на сезона в Шампионска лига.

"Кралският клуб" спечели своята трета поредна победа в Група "C", като надделя при гостуването си на португалския Брага с 2:1.

Така Реал вече има девет точки в класирането, след като преди това триумфира срещу Наполи и Унион Берлин. Неаполитанци са втори в таблицата с шест точки, след като днес победиха в германската столица с 1:0. Брага е трети с три, а Унион остава последен с нулев актив.

В герой за испанския колос отново се превърна английският национал Джуд Белингам, който просто отказва да спре да вкарва. Бившият играч на Борусия Дортмунд вече има 12 попадения през сезона. Той вкара втория гол за "кралете", след като преди това Родриго откри резултата. Брага върна едно попадение в средата на втората част, но не успя да стигне до изравняване.

Реал поведе в 16-ата минута, когато Винисиус свърши перфектна работа срещу защитник, подаде остро на Родриго и бразилецът протегна крак за 1:0.

В началото на втората част Белингам видя как негов силен удар под гредата е спасен, но моментът за него дойде в 61-ата минута, когато получи пас от Винисиус и прати топката в далечния ъгъл с удар от земя.

Джало вкара за Брага малко по-късно със силен шут отблизо, но повече домакините не успяха да сътворят.

В другите мачове от вечерта:

Ланс - ПСВ Айндховен 1:1

0:1 Бакайоко (54')

1:1 Вахи (65')

Севиля - Арсенал 1:2

0:1 Мартинели (45+4')

0:2 Жезус (54')

1:2 Гудей (59')

Унион Берлин - Наполи 0;1

0:1 Распадори (65')

Бенфика - Реал Сосиедад 0:1

0:1 Мендес (63')

Dir.bg