Манчестър Юнайтед постигна изключително драматична първа победа в Група "А" на Шампионска лига.

"Червените дяволи" надвиха гостуващия аутсайдер Копенхаген с 1:0, а в герои за домакините се превърнаха двама от големите грешници на тима. Почти изгоненият през трансферния прозорец и освиркван Хари Магуайър вкара победния гол в 71-ата минута на мача, а в последното действие неубедителният през сезона вратар Андре Онана спаси дузпа.

Така Юнайтед запази шансовете си да продължи към елиминациите, като евентуално равенство или загуба щяха да ги влошат още повече. Тимът на Ерик Тен Хаг е вече трети в класирането с три точки, на една зад Галатасарай и на шест зад лидера Байерн. Копенхаген остава последен с една.

Двубоят днес беше по-специален за феновете на Юнайтед, тъй като преди него клубът почете починалата легенда Сър Боби Чарлтън, който напусна този свят на 86 години.

Датчаните има за какво да съжаляват, тъй като можеха да поведат много рано в срещата, когато в петата минута деветката Диого Гонсалвеш стреля от воле и нацели страничната греда.

През първата част Юнайтед нямаше кой знае какви ситуации за гол, а в началото на втората пак имаше шанс да изостане в резултата. Андре Онана направи хубаво спасяване след удар от границата на наказателното поле на Лукас Лерагер.

След това "червените дяволи" се събудиха, а в 54-ата минута Кристиан Ериксен стреля опасно по земя, за да последва супер намеса на Камил Грабара.

Точно Ериксен обаче беше човекът, който изработи гола в 72-та минута. Той центрира от десния фланг, а на далечната греда Хари Магуайър стреля точно с глава, за да открие резултата.

След това Алехандро Гарначо направи значим пропуск, а в края на двубоя гостите сериозно натиснаха своя съперник.

Това даде резултат в последната четвърта минута на добавеното време, когато след едно центриране Скот Мактомини изрита Мохамед Елиунуси и направи дузпа във втори пореден мач.

Джордан Ларсон застана зад бялата точка, но Андре Онана отрази удара и спаси точките за своя отбор.

Дир.бг