Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира от сериите АТР 500 във Виена след успех с 6:3, 6:4 срещу Лоренцо Музети. Българинът продължи с доброто си представяне от турнирите в Китай и се справи със съперника си, срещу когото имаше едно поражение в кариерата си до момента.

Димитров първи стигна до шанс за пробив при 2:1 в своя полза, но го изпусна с форхенд в аут. Той си осигури нова възможност и този път я реализира, за да поведе с 3:1. Българинът беше стабилен на свой сервис, а при следващото подаване на Музети стигна до нови два шанса за пробив. Италианецът този път се измъкна с добър начален удар. Димитров поддържаше аванса си. Той трябваше да спасява точка за пробив, но се справи, а на четвъртия си сетбол спечели първия сет.

Димитров продължи да играе агресивно и във втория сет, като при 1:1 стигна до два последователни брейкбола, но този път Музети се справи. Българинът беше убедителен на свой сервис. Той притисна съперника си отново при следващото му подаване и отново имаше точка за пробив, но Музети се справи.

Димитров нямаше никакви проблеми на свой сервис. При 4:4 той си осигури нови две точки за пробив и реализира втората със страхотен ретур. Димитров затвори мача с ново убедително подаване.

Българинът завърши мача с 8 аса и 80% спечелени точки на първи сервис.

В следващия кръг българинът очаква победителя от мача между водача в схемата Даниил Медведев и Артур Фис.

Дир.бг