Младен Кръстаич вече не е селекционер на националния тим на България по футбол.

Очакваното решение бе официализирано след днешния Изпълком на БФС, на който ръководителите на родния футбол единодушно решиха да прекратят договора на Кръстаич.

Сърбинът дебютира начело на националния тим преди малко повече от година, като началото бе оптимистично, с подмладяване, и три поредни победи, като запомняща се ще остане тази срещу Северна Македония в Скопие.

След това обаче Кръстаич имаше задачата да прати България на Евро 2024 в група с Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва, но след осем мача отборът ни е на дъното без победа и е сред най-слабите футболни тимове в Европа към момента.

Така раздялата с него бе очаквана, а тя бе официализирана днес.

Георги Иванов, който заема поста отговорник за националните тимове обяви, че името на новия селекционер ще бъде обявено на 1 ноември, защото към момента все още се водят преговори с набелязания кандидат и подписан договор няма.

Младен Кръстаич бе начело на България за точно 12 мача. От тях той постигна само три победи, като едната бе над аматьорите от Гибралтар у дома, другата над Кипърв в контрола, а третата срещу Северна Македония в Скопие.

Той записа и три равенства. Срещу Люксембург в контрола, както и срещу Литва и Сърбия в европейски квалификации.

Загубите на Кръстаич са общо 6, което е 50% от неговите мачове, а освен резутлатите, той търпеше огромни критики и за неубедителната игра на тима.

Именно Георги Иванов, който бе сред най-сериозните защитници на работата на Кръстаич в този период застана пред медиите, за да съобщи новината.

Дир.бг