Сандро Тонали ще бъде със спрени състезателни права за срок от месеца заради нарушаване на правилата за залагане на мачове в Италия, съобщиха от Футболна федерация на страната.

Тонали, който се присъедини към Нюкасъл от Милан тази година, също трябва да посещава сесии за лечение на зависимости и да присъства на поредица от разговори за проблемите си през  още осем месеца като част от споразумение с Футболната федерация.

Очаква се забраната да важи за кариерата му в националния тим на Италия.

Споразумението беше потвърдено от президента на италианската централа Габриеле Гравина, след като Тонали призна вината си. Това означава, че той няма да играе до края на сезона за тима на Нюкасъл и на Евро 2024 в Германия следващото лято.

23-годишният Тонали е най-известният футболист, замесен в скандал със залагания, който разтърсва италианския футбол. Халфът се присъедини към Нюкасъл от Милан през юли за сумата от 70 милиона евро (74 милиона долара), рекордна за италиански играч.

Правните и спортните власти разследват използването на незаконни платформи за залагания от футболисти в Италия. Полузащитникът на Ювентус Николо Фаджоли прие седеммесечно наказание като част от споразумението в Италианската футболна федерация, след като призна, че има проблеми с хазарта.

БТА