Григор изигра пореден силен мач, но това не бе достатъчно за успех срещу световния №3 Даниил Медведев.

В мач от втория кръг на турнира от категория АТР 500 във Виена, българинът отстъпи на действащия шампион с 6:3, 2:6, 4:6 за 2 часа и 5 минути игра.

Със сигурност Григор има защо да съжалява в този мач, защото след победите над световния №4 Холгер Руне и световния №2 Карлос Алкарас, българинът не бе далеч от това да вземе пореден скалп на топ тенисист само в рамките на две седмици.

Григор показа най-доброто от себе си в един почти перфектен първи сет, в който обаче трябва да отчетем, че и Даниил Медведев спомагаше българина с купищата си непредизвикани грешки.

За съжаление обаче след този прекрасен първи сет Гришо допусна обрат, за който освен слабия втори сет, фатален се оказа и деветия гейм в третия сет, в който един пробив прати победата при Медведев.

Така за втора поредна година Григор губи във Виена именно от Медведев. Преди година това се случи на полуфиналите, а сега още във втория кръг.

Мачът започна отлично за Гришо, който успя да стигне до пробив още в първия сет, когато с двойна грешка Даниил Медведев му подари брейкбол, който българинът реализира за 2:1, а след това затвърди пробива за 3:1.

В тези минути се виждаше колко изнервен е Медведев, но не толкова от допуснатия пробив и развитието на сета, а от може да кажем слабата си игра и допускането на куп непредизвикани грешки.

Руснакът не спираше да бърка топки от форхенд, като това се случи на няколко пъти и в седмия гейм, а с нова двойна грешка Медведев подари нов брейкбол за Гришо, който бе реализиран за 5:2.

Тук обаче дойде първото пропукване за Димитров. Той сервираше за сета, но показа колебания и стартира с двойна грешка, а след това сервисът му изчезна и Медведев стигна до брейкбол, който реализира за 5:3.

Лудите няколко гейма обаче продължиха с нов пробив. Първо Гришо пропиля два сетбола при 40:15. След това двойна грешка на Медведев му подари нов шанс, който бе пропилян, но пък Гришо си изработи четвърти сетбол с магическо отиграване, в което едва достигнал топката на собствената си основна линия, успя с бекхен да прехвърли опонента и да пласира удара си точно на неговата линия.

Григор реализира четвъртия си шанс за сета и го спечели с 6:3.

Във втория сет обаче всичко се преобърна. Частта започна с 40:15 за Гришо в първия сет, но изведнъж играта на българина се срина и той допусна изненадващ обрат и пробив.

Това съвсем преобърна настроенията на корта. Медведев започна да намира своите удари от форхенд, котио вече не излизаха в аут, а попадаха в полето на Гришо и носеха точки на руснака.

Той изигра сета по отличен, шампионски начин, като пробив за втори път за 4:1, а без да даде каквито и да е шансове на Гришо, затвори частта с 6:2 гейма.

Решителната трета част започна равностойно. И двамата бяха свели рисковете до минимум, като имаха по критичен момент във втория и тетия гейм, когато трябваше да спасяват по един брейкбол.

Нещата продължиха да се развиват по този равностоен начин, докато не дойде деветият гейм при резултат 4:4.

Тогава отново всичко за Гришо се срина. Той прати два бекхенда по правата в аут, след това сбърка на мрежата и в крайна сметка допусна пробив на нула, а Медведев трябваше да сервира за мача. Руснакът свърши отлично работата си и продължава напред в турнира.

Дир.бг