Лудогорец загуби втори пореден мач в турнира за Лигата на конференциите. След срамното поражение с 1:7 от датския Нордшеланд, сега разградчани отстъпиха с 1:3 и при гостуването си на Фенербахче в Истанбул в първия мач на Георги Дерменджиев като треньор при третия му престой в клуба.

Турците продължават перфектната си серия - 18 победи в 18 мача от началото на новия сезон.

Наставникът замени на поста Ивайло Петев, освободен след нулевото равенство с Арда в Кърджали преди няколко дни, но изглежда няма магическа пръчка, с която да преобрази представянето на "орлите".

На стадион "Шюкрю Сарачоглу" в азиатската част на някогашния Константинопол феновете на "фенерите" потвърдиха репутацията си на едни от най-шумните в света. Още от първата минута те създадоха изключителна атмосфера и не спряха да подкрепят своите с цяло гърло до самия край.

А те им се отблагодариха с победа. Футболистите на турския гранд реализираха общо три гола, като два от тях бяха в българската врата, а пък третото попадение бе на сметката на родния шампион, защото бе автогол.

Домакините бяха тези, които контролираха темпото на мача през първата част. Разградчани тръгнаха уверено и в първите пет минути Текпетей изпробва Ирфан Джан с шут от фаул, а после Секо стреля опасно.

След това обаче "фенерите" наложиха своята воля и с оглед на случващото се на терена логично стигнаха до гол. Който пък дойде в неприятен момент, поне за гостите - точно преди почивката. Миши Батшуай бе точен в 43-ата минута, когато след грешка на Оливие Вердон се оказа сам срещу Симон Слуга и не сбърка. Бившият играч на Челси вкара за 1:0 след асистенция на Фред, пристигнал край Босфора от Манчестър Юнайтед.

Така белгиецът, прочул се с култовия си пропуск на Мондиал 2018, се реваншира за пропусната по-рано през първата част шанс.

Второто полувреме започна така, както приключи първото - с гол за Фенербахче. Капитанът Душан Тадич дирижира майсторски атака, завършила с изстрел от движение на Миха Зайц от наказателното поле - 2:0 в 52-ата минута.

Вторият гол даде още повече самочувствие на турския тим и домакините започнаха да атакуват още по-устремено, обсаждайки наказателното поле на "орлите". С оглед на развоя на мача пък треньорът Исмаил Картал изкара основните си фигури Тадич и Фред след около час игра. А само пет минути след това късметът се усмихна на Лудогорец и се стигна до 2:1.

Това стана факт след автогол на Бекао. Топката се отби в крака му след лошо изпълнена задна ножица от страна на Нарези и така изоставането на гостите бе намалено.

Десетина минути преди края резервата Дуа можеше да донесе точка на Лудогорец, но не успя да го направи, тъй като не реагира достатъчно бързо при спасен изстрел на Текпетей. Швейцарецът се размина с топката на метър от опразнената мрежа.

В оставащите минути родния тим се втурна напред и имаше няколко възможности, но не успя да стигне до изравнителен гол.

За да се стигне до трети гол на Фенербахче - 3:1 в 93-ата минута на мача. Тогава светкавична атака след свободен удар в половината на домакините завърши с втори гол на Зайц, който бе точен от границата на наказателното поле.

Дир.бг