Точно както на турнира във Виена миналата седмица Григор Димитров победи Лоренцо Музети от Италия в първия кръг, но вече на "Мастърс" надпреварата в Париж. Най-добрият български тенисист стори това в три сета - 6:2, 6:7(4) и 6:3 за 2 часа и 20 минути, а познатата от австрийската столица схема се повтаря отново, тъй като както тогава, така и сега, във втория кръг Гришо ще се изправи срещу Даниил Медведев (Русия).

Разликата е единствено в това, че тогава руснакът бе водач схемата, а сега е поставен под №3.

Колкото до днешната среща - два пробива на Григор му осигуриха експресен и убедителен успех в първата част. Той затвори встъпителния сет при 6:2 в своя полза след само 38 минути игра, като направи брейкове в петия и седмия гейм, за да дръпне в резултата.

Музети даде повече битка на родната звезда във втория сет, но все пак Григор имаше шанс да затвори мача при 5:4, пропускайки мачбол на собствен сервис, а след това допусна и да бъде пробит. Така се стигна до тайбрек, който за съжаление на Димитров не бе спечелен от него, а от Музети - 6:7(4) след повече от час игра.

В третия сет, който бе и най-кратък, Григор си върна ритъма, поведе с 3:0, а след това и при втората си възможност да приключи всичко, най-сетне го направи след 6:3.

Така след втората си победа за седмица срещу Музети, сега Димитров пак ще мери сили с Медведев, срещу когото пък е печелили общо 2 пъти в 8 двубоя между двамата.

Дир.бг