Над 40 сигнала в рамките на по-малко от 15 минути са приети в дежурните части на пожарната и полицията след разразилата се буря днес в Шуменско, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Постъпил е сигнал за паднало дърво в района на Градската градина, като по първоначални данни е пострадала жена, която била под него. Спасителен екип успял да я извади и да я качи в линейка. Откарана е за преглед в шуменската болница.

Пред ШУМ.БГ очевидци на инцидента разказаха, че жената е вървяла под дебелия кестен, когато порив на вятъра е отчупил голям клон. Веднага на помощ се притекли работещите в близките две заведения. Жената е била контактна, но много уплашена. Оплакала се от болки в крака. Веднага дошла линейка, а след това и пожарна, като огнеборците нарязали клоните.

Дървото засегнало и паркиран под него луксозен автомобил.

"Клони падат често, въпреки че от общината редовно подрязват дърветата в Градската градина. Точно това дърво, което се счупи, изглеждаше съвсем здраво", каза пред ШУМ.БГ собственикът на заведение Владислав Радков. Мъжът е сред тези, които първи са се притекли на помощ на жената.

Сигнали за паднали дървета са приети за различни части от град Шумен. Получени са сигнали за паднали дървета между кварталите „Макак“ и „Мътница“, между селата Средня и Новосел. Паднало дърво има на главния път Шумен – Бургас в района на село Дибич, където движението е ограничено и затруднено.

Мобилизирани са всички екипи на РСПБЗН - Шумен, сигнали има и за скъсани кабели.

От полицията предупреждават водачите да шофират внимателно.

От пресцентъра на полицията по-късно уточниха, че пострадалата в Градската градина жена е на 66 години от Шумен. При прегледа в шуменската болница е установена фрактура на първи лумбален прешлен, разместен десен глезен и фрактура на фибула на десен крак.

ШУМ.БГ