Нюкасъл нанесе първа загуба за сезона във Висшата лига на Арсенал - 1:0 у дома, под оглушителния тътен на стадион "Сейнт Джеймсис Парк".

Мачът се превърна в малка война на терена, единоборствата бяха на ръба на грубостта (някои и отвъд), и е истинско чудо, че двата отбора завършиха с по 11 играчи.

Още преди почивката Кай Хаверц (Арсенал) можеше спокойно да бъде изгонен за грубост, а след това и за още едно опасно влизане.

А Бруно Гимараеш от Нюкасъл трябваше да бъде изгонен, след като удари явно и умишлено с ръка в главата Жоржиньо от съперника. Не е ясно как само 6 жълти картона бяха крайната статистика, защото нарушенията за такива бяха поне два пъти повече.

Битката бе жестока, а единственият гол дойде в 64-ата минута при изключително спорни обстоятелства.

Антъни Гордън вкара от един метър в празната врата, но преди това имаше поне две причини попадението да бъде анулирано.

Първо топката изглежда излезе извън терена, преди да бъде центрирана отдясно към Жоелингтон. А после съвсем ясно той извърши нарушение, блъскайки в гърба защитник на Арсенал.

ВАР прегледа детайлно няколко пъти всеки един от етапите в ситуацията, но реши, че голът си е редовен. Как точно - не е ясно. Не за първи път този сезон, съдийството ще стане основна тема след мач с голям заряд и залог.

Нюкасъл събира 20 точки с победата и е шести, а Арсенал с първата си загуба остава трети с 24.

Дир.бг