Отборът на Сакраменто, с българина Александър Везенков в състава си, допусна загуба като гост на Хюстън с 89:107 в среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада.

За "кралете" това е второ поражение от началото на сезона. Домакините пък спечелиха втори пореден двубой, след като започнаха с три загуби. Двата тима ще се срещат отново в Хюстън във вторник сутринта българско време.

Везенков игра 10:46 минути като резерва и записа се отличи с 1 борба, 1 отнета топка и 1 чадър, но не успя да вкара кош.

Дилън Брукс вкара 12 от своите 26 точки през четвъртата четвърт за успеха на Хюстън. Тройка на Малик Монк намали пасива на "кралете" на 3 точки 68:71 при оставащи около 8 минути и половина. След това Рокетс направиха серия от 10:2, с шест точки от Брукс, за да поведат с 90:79 в средата на периода. До края домакините нямаха проблеми и стигнаха до крайната победа.

Монк вкара 18 точки от резервната скамейка, за да поведе Кингс. Звездата на тима Де'Аарън Фокс пропусна втори пореден мач заради изкълчен десен глезен. Домантас Сабонис отбеляза 11 точки и спечели 15 борби, а Харисън Барнс добави 13 точки за Сакраменто.

"Мисля, че нямахме кураж да се борим, особено през четвъртата четвърт. И това е нещо, което не е обичайно, защото го правят губещите отбори, а ние не сме", коментира треньорът на Сакраменто Майк Браун.

Фред ВанВлийт добави 21 точки и 12 асистенции, а Джабари Смит младши 21 точки и 11 борби за Рокетс.

БТА