Най-добрият български рефер Георги Кабаков се превърна в главно действащо лице в мача между Тулуза и Ливърпул във Франция от Група "Е" на Лига Европа.

Двубоят беше изключително драматичен труден за ръководене, а французите го спечелиха с 3:2, като взеха реванш за загубата с 1:5 на "Анфийлд" преди две седмици. Мърсисайдци допуснаха първа загуба в турнира, но все пак остават на върха в класирането с девет точки, а Тулуза вече е на второто място със седем. На трето място е Унион Сен-Жилоа с четири точки, като белгийците днес загубиха с 0:3 от ЛАСК Линц.

Кабаков и българските му колеги имаха много работа, като отмениха два гола на Тулуза, а в края на мача и такъв на Ливърпул за 3:3. Първоначално Кабаков призна попадението на мърсисайдци, но след това на ВАР игра с ръка на Алексис Макалистър в хода на атаката, като при положението топката се удари първо в гърдите му.

След края на мача Кабаков имаше сериозен разговор с Юрген Клоп и играчите на Ливърпул, но бе непоклатим в решението си, като определено показа смелост.

Иначе Тулуза поведе през първото полувреме след груба грешка на Константинос Цимикас и гол на Арон Дьонум.
 

През втората част резултатът стана 2:0 с гол на Тайс Далинга. После Ливърпул върна един гол след куриозен автогол на Кристиан Касерес в 72-ата минута. Тулуза в 74-ата минута върна двата си гола аванс чрез Франк Магри, а Диого Жота в 89-ата минута върна надеждите на Ливърпул с красиво попадение. В 97-ата минута резултатът бе изравнен, но Георги Кабаков зарадва домакинските фенове, отменяйки гола.

В другите мачове:

Аякс - Брайтън 0:2

ЛАСК Линц - Унион Сен-Жилоа 3:0

Макаби Хайфа - Виляреал 1:2

Рен - Панатинайкос 3:1

Сервет - Шериф Тираспол 2:1

Славия Прага - Рома 2:0 (ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ)

Карабах - Байер Леркузен 0:1

Фрайбург - Бачка Топола 5:0

Уест Хям - Олимпиакос 1:0

АЕК Атина - Марсилия 0:2

Рейнджърс - Спарта Прага 2:1

Бетис - Арис Лимасол 4:1

Аталанта - Щурм Грац 1:0

Спортинг Лисабон - Раков 2:1

Хакен - Мьолде 1:3

Дир.бг