България не успя да спечели първа победа за календарната година след 2:2 срещу Унгария в предпоследния си двубой от квалификациите за Евро 2024.

В мач, който мина изцяло под сянката на баталните сцени пред стадиона.

Места в ложите заеха Йордан Лечков, Емил Костадинов и Атанас Караиванов, а Борислав Михайлов отсъстваше. Под вой от сирени на линейки и полицейски автомобили, гърмежи от бомбички и скандирания "Оставка", двубоят все пак започна навреме.

И завърши наравно - за нашите се разписаха Спас Делев и Кирил Десподов, а гостите стигнаха до точката с попадение в последната минута след автогол на Алекс Петков.

А напрежението отвън се пренесе и на терена, където съдията показа два червени картона - за Антов и Керкез.

С това равенство националите вече имат 3 точки, но остават все така на последното място в групата. До края на квалификациите има само още един мач - след 3 дни гостуваме в Сърбия.

С точката пък Унгария се класира на Евро 2024 и в крайна сметка маджарите си тръгват щастливи от София.

ГОЛ ЗА УНГАРИЯ: Гостите поведоха преди да са минали и 10 минути футбол, след като Мартин Адам засече безпощадно центриране на Доминик Собослоай от фаул от дясната страна на българското наказателно поле.

ГОЛ ЗА БЪЛГАРИЯ: Спас Делев изравни реузлтата в 24-ата минута със силен удар от около границата на наказателното поле.

И нещо любопитно - въпреки че трибуните са затворени за фенове, има скромна унгарска агитка от десетина човека, които някак са намерили начин да влязат покрай баталните сцени пред стадиона.

Дир.бг