Сакраменто Кингс с Александър Везенков в състава си постигна своята пета поредна победа в Националната баскетболна асоциация.

Кралете спечелиха със 129:120 визитата си на Сан Антонио Спърс, предвождан от новата суперзвезда на баскетбола - Викто Уембаняма.

Александър Везенков получи 17 минути игрово време, като за него успя да вкара 5 точки, както и да направи 4 борби. Той вкара 2 от 4 си стрелби от зоната за две точки, а също така реализира един от двата си опита за тройка.

Над всички в състава на Сакраменто обаче за пореден път бе голямата звезда на тима ДеАрън Фокс, който записа 43 точки, а Домантас Сабонис и Малин Монк се отчетоха с 27 и 20.

Везенков и компания загубиха единствено първата част от мача, но с минималното 29:31. Везенков се появи за първи път в игра при оставащи 6:43 минути до края на частта, като веднага успя да реализира тройка.

Везенков остана на игрището за началото на втората част, когато Сакраменто Кингс успя да излезе напред в резултата.

В средата на тази втора част Везенков напусна терена, а Сан Антонио успя да излезе напред, но в крайна сметка резултатът на полувремето бе равен - 62:62.

Вторият престой на Везенков на терена бе при оставащи 4:46 до края на третата част, която Сакраменто Кингс спечели с точка разлика и влезе в заключителната част от мача с точка аванс.

Там ключова се оказа серия от шест точки на Сабонис, с която Кингс поведиха със 119:111 в резултата, а в крайна сметка Кралете спечелиха тази среща със 129:120.

Освен мач от редовния сезона на НБА, този мач бе част и от "NBA In-Season Tournament", в който Кингс записа втора поредна победа и изхвъли опонента си.

Дир.бг