Бедственото положение на територията на общините Нови пазар, Никола Козлево, Венец, Каолиново, Каспичан и Хитрино е отменено от днес със заповед на областния управител  Добромир Добрев, съобщиха от пресслужбата на Областна управа.

От там допълниха, че обстановката в засегнатите общини постепенно се нормализира и тежката ситуация е овладяна след снега и бурния вятър, които предизвикаха снегонавявания, прекъснато електроснабдяване и водоснабдяване. Действията по преодоляване на всички щети продължават и всички структури в тези общини започват да функционират нормално.    

Екипите на „Електроразпределение Север“ са на място и работят по отстраняване на авариите и пускане на захранването към селата Векилски, Пет могили, Каравелово и Красен дол в община Никола Козлево и село Тодор Икономово в община Каолиново. До края на деня се очаква електрозахранването в тези населени места да бъде възстановено. Водоподаването поетапно се възстановява след пускане на захранването към съоръженията на ВиК-Шумен.

ШУМ.БГ