В рамките на една седмица (07. – 14.11.2023 г.) студенти от специалност „Растителна защита“ при Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ , напътствани от свои ментори- преподаватели от катедра „Растителна защита, ботаника и зоология“, имаха за задача да намерят и систематизират информация за различни успешни и иновативни практики, прилагани в аграрния сектор по отношение на растителната защита, растениевъдството, биологичното земеделие и предприемачеството.

Резултатите от своята работа младите специалисти представиха под формата на презентации пред експертно жури, свои състуденти, преподаватели и гости по време на специално организиран за целта семинар. Избрани моменти от събитието, както и темите, върху които работиха отделните екипи, можете да видите в поместения по-долу видеоматериал.

Инициативата „Проектна седмица“ се реализира в рамките на проект BG05M2OP001-2.016-0022 „Модернизация на висшето образование по устойчиво използване на природните ресурси в България“ (NatuResEdu), по който Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ работи съвместно с водещи университети от България и Европа.

Платена публикация

www.eufunds.bg

Проект BG05M2OP001-2.016-0022 „Модернизация на висшето образование по устойчиво използване на природните ресурси в България“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 -2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове