Малко над 4 500 нарушения са констатирани от Пътна полиция през месец ноември в Шуменска област, съобщиха от ОД на МВР.

Наложените глоби са неправилно спиране и паркиране са 850, като доближават по брой тези за превишена скорост, които са 901. 795 са превишения на скоростта до 30 км/час над максимално разрешената. 11 са водачите, които са установени да шофират със скорост над 50 км/час от максимално разрешената.

За неспазване на предимство, знаци и сигнали са санкционирани 347 шофьори. 

През ноември зад волана по пътищата в областта след употреба на алкохол са установени 17 водачи, 12 от тях с концентрация над 1,2 промила. Други петима са управлявали след употреба на наркотични вещества и техни аналози. 202 водачи са санкционирани за неизползване на обезопасителен колан по време на управление, 257 са управлявали технически неизправно моторно превозно средство, с нередовни пътни документи са били 370 водачи. По пътищата в региона са засечени да управляват 27 неправоспособни водачи.

Временно отнети са 42 свидетелства за управление на моторни превозни средства, от движение са спрени 22 превозни средства, прекратена е регистрацията на 37.

За неправилно пресичане са санкционирани 36 пешеходци.

Регистрирани през месец ноември са 69 пътно-транспортни произшествия, шест от които тежки с шестима ранени участници в пътното движение. Загинали няма, добавиха от полицията.

ШУМ.БГ