Шон Комбс, известен още като "Puff Daddy и/или P. Diddy", който е изправен пред нарастващ брой дела за сексуално насилие, се оттегли от поста си на председател на американската музикално ориентирана телевизия "Revolt", тъй като все повече компании продължават да прекратяват връзките си с изпълнителя, съобщи изданието "Radar".

Според сп. "Rolling Stone" 18 водещи бранда са потвърдили, че са приключили работните си отношения и с компанията му за електронна търговия "Empower Global" след обвиненията в насилие, отправени срещу Комбс от R&B певицата Каси Вентура и още три други жени. Марките посочиха сериозността на обвиненията и подкрепата си за жертвите като причини за действията си.

Анет Нджау, основател на луксозния моден бранд "House of Takura", заяви: "Ние приемаме обвиненията срещу г-н Комбс много сериозно и намираме подобно поведение за отвратително и непоносимо. Вярваме в правата на жертвите и подкрепяме те да говорят истината."

Други основатели на различни компании също застанаха зад това мнение, като подчертаха ангажимента си да зачитат хората, независимо от пол, етническа принадлежност или възраст.

Що се отнася до бизнеса на Комбс - твърди се, че е инвестирал над 20 милиона долара. Неотдавнашните обвинения обаче доведоха до удивителен спад. Според "Rolling Stone", въпреки че значителен брой компании са прекратили връзките си с Шон, все още има някои, които са избрали да останат по различни причини.

По-рано Комбс публикува изявление, в което посочва, че обвиненията са неверни и ще се бори за името и репутацията си.

Дир.бг