Футболното първенство на Турция е прекратено след грозните сцени, които се разиграха след мача между Анкарагюджю и Ризеспор.

Минутите след последния съдийски сигнал бяха шокиращи, след като президентът на домакините Фарук Коджа слезе на терена и с удар с юмрук в лицето събори главния съдия Халил Юмут Мелер.

Турският президент Реджеп Ердоган осъди действията на Коджа, а футболната федерация на страната прекъсва първенството за неопределен период.

    "Безотговорните изявления на клубни президенти, мениджъри, треньори и телевизионни коментатори към съдиите изиграха своята роля в позорната атака днес.

    След консултиране с държавата започваме да изпълняваме наказателни производства срещу виновните и подбудителите на това нечовешко нападение. Отговорният клуб, президента, мениджърите и всички престъпници, които нападнаха Мелер, ще бъдат наказани.

    С решение на борда на директорите турската футболна федерация отлага всички мачове за неопределено време", се казва в изявлението на ТФФ.

37-годишният рефер Мелер е сред елитния списък на турските съдии, които свирят и в европейските клубни турнири. През този сезон той ръководи мачове в Лига Европа, а през миналия дори беше начело на полуфинала в Лигата на конференциите между Уест Хям и АЗ Алкмаар.

Снощният инцидент е огромно петно не само върху турския футбол, но и върху цялата страна, тъй като новината беше отразена във всички световни медии.

Дир.бг