Симфониета - Шумен кани публиката на концерт „(Ба)Рок Symphony“, който ще е микс между рок и барок. Събитието е насрочено за 15 декември от 18:35 ч. в концертна зала „Проф. Венета Вичева“.

Програмата включва цигулковия концерт в ла минор от Антонио Вивалди в изпълнение на електрическа китара. Солист е Васил Бележков, който е член на група “Епизод”. Той също е автор на първия български Концерт за електрическа китара и оркестър.

Като акцент върху рок сегмента на вечерта, оркестърът под диригентската палка на Любомир Денев-син ще изпълни симфония с хитовете на “Queen“ от Любомир Денев-баща. Подгответе се за емблематични мелодии на бандата, сред които „We Will Rock You“, „The Show Must Go On“, „I Want to Break Free“ и химнът „We are the Champions".

Централно място в програмата заема Валентин Тодоров - лауреат в конкурса „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, който СУ “Сава Доброплодни” организира ежегодно. Тодоров ще очарова публиката с Концертино за акордеон и оркестър от немския композитор Курт Мар.

Симфониета – Шумен вече предлага удобството на онлайн закупуване на билети, което позволява на посетителите да си осигурят места без да се налага да чакат на опашка за покупка на билет.

ШУМ.БГ