Най-слабият и срамен сезон в историята на Аякс продължава с пълна сила, като разочарованията за феновете просто нямат край.

На фона на най-слабото представяне в Ередивизи в историята, Аякс изхвърча от турнира за Купата на Нидерландия след само един мач.

И това не се случи със загуба от някой от основните тимове в страната, а след поражение от аматьори. Става въпрос за аматьорският Херкулес, който се състезава в ... четвъртото ниво на нидерландския футбол.

Някои от играчите на тима с внушителното име на древногръцки герой са с напълно аматьорски статут, а други имат полупрофесионални договори, но при всички положения това е състав, през който Аякс трябваше да премине с лекота.

Нищо подобно не се случи, защото Херкулес повали Аякс с 3:2.

Аматьорите откриха в 16-ата минута, а в 66-ата вече водеха с шокиращото 2:0, от което Аякс все пак временно успя да се възстанови. Брайън Броби върна един гол в 83-ата, а минута преди края Чуба Акпом изравни.

С 2:2 в 90-ата минута сякаш Аякс щеше да докара мача до продължения, където да довърши своя храбър опонент, но нищо подобно не се случи.

В последната 93-а минута Херкулес стигна до победата. Гол на Матс Гротенбрег, който създаде един от най-великите мигове в историята на Купата на Нидерландия.

Този велик момент обаче е и сред най-срамните в историята на Аякс, който изхвърча след загуба от аматьори. Нещо, което бе тотално немислимо.

Дир.бг