Българският национал Александър Везенков и неговият тим Сакраменто Кингс победиха Финикс Сънс със 120:105 (35:30, 30:24, 38:30, 17:21) като домакини в двубой от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА).

Везенков реализира 3 точки и 1 борба за 6 минути на терена. Той бе точен при единствената си стрелба от далечна дистанция. Това се случи във втората четвърт, когато българинът се появи в игра за първи път в мача, но националът не получи много шансове за изява от старши треньора Майк Браун.

Любопитен факт бе, бе собственикът на Сакраменто Кингс Вивек Ранадиве публикува снимки и видео по време на мача, от които стана ясно, че бразилският футболист Винисиус Жуниор присъства на срещата в компанията на баскетболната легенда Владе Дивац. Звездата на Реал Мадрид бе облечен с екип на Александър Везенков с номер 7. Футболистът носи същия номер в испанския гранд.

Баскетболистите на Сакраменто доминираха в двубоя с Финикс. На почивката Кингс водеха с 65:54, а след третата четвърт авансът на домакините вече бе близо 20 точки – 103:84.

Литовецът Домантас Сабонис оформи „трипъл-дабъл“ за Сакрамнето, завършвайки с 28 точки, 11 борби и 11 асистенции. Де'Аарън Фокс се отчете с 23 точки, 6 борби и 7 асистенции, а Кийгън Мъри се включи с 21 точки, 5 борби и 2 асистенции.

За гостите от Финикс най-резултатен бе Кевин Дюрант с 28 точки, 7 борби и 2 асистенции, а Девин Букър се отчете с 24 точки, 4 борби и 7 асистенции.

Александър Везенков и съотборниците му ще посрещнат Минесота в следващия си мач от НБА в неделя сутрин българско време.

Дир.бг