С по-концентрирана игра в края на мача “Рилски спортист” успя да вземе победата срещу “Шумен” с 98:87 в мач от 14-ия кръг на Националната баскетболна лига и последен за тази година за двата тима.

Срещата се игра в зала “Арена Шумен”, а с победата самоковци взеха реванш за поражението у дома още в третия кръг от “Шумен”.

Двата тима изиграха равностойна първа четвърт, но след няколко равенства и размяна на водачеството “Шумен” бе напред с 20:17. В началото на вторите десет минути “Шумен” бе по-добър на терена и направи аванс от 10 точки, но гостите бяха по-точни в заключителните минути и на полувремето “Шумен” водеше само с две – 47:45.

След паузата отборът на “Рилски спортист” направи обрат и въпреки че не успя да направи голяма разлика, водеше с 8 преди финалните десет минути.

През цялата последна четвърт от мача “Рилски спортист” водеше с 10 точки. Баскетболистите на “Шумен” се бориха до последно, но както каза след мача Ивайло Тонев - “гостите играха по-умно в последните минути и стигнаха до победата”.

Ивайло Тонев изигра поредния си силен двубой за “Шумен” като записа с 29 точки и 7 борби и вкара четири от 12-те тройки, които наниза “Шумен”. 15 точки и 5 борби записа Уилфрид Ликей, 12 т. реализира Зак Ролинс, 11 - Браян Камерън.

19 точки за успеха на “Рилски” вкара Джон Флорвиъс, 18 добави Алекс Симеонов.

ШУМ.БГ