Новак Джокович загуби мач по тенис на австралийска земя за първи път от 6 години, а с това загуби и отборът на Сърбия на турнира United Cup. Съставът отпадна на четвъртфинал от домакините, след като австралийците триумфираха и в двата сблъсъка на сингъл, обезсмисляйки двубоя на смесените двойки.

Джокович загуби с 4:6, 4:6 в много здрав и равностоен мач от намиращия се на 12-о място в световната ранглиста Алекс де Минор.

Срещата продължи 94 минути, а в нея отново имаше притеснителни неща за лидера в мъжкия тенис. Медицински таймаут се наложи заради проблем в дясната китка на Новак, който видимо изпитваше силни болки.

Де Минор бе невероятно мотивиран, подкрепян и от публиката в Пърт, а и използва максимално най-силното си и работещо оръжие днес.

Австралиецът спечели невероятните 33 от 34 възомжни точки след вкаран първи сервис, а сервира толкова стабилно, че не допусна нито една точка за пробив срещу вероятно най-добре играещия на ретур тенисист на планетата.

Новак се опитваше да се върне в играта, след като допусна пробиви при 4:4 в първия и при 3:3 във втория сетове, които се оказаха достатъчни на Де Минор.

Това бе първо поражение за сърбина след 43 поредни победи на австралийска земя във всякакви турнири - отборни и индивидуални.

Дир.бг