Стрелба в супермаркет в Западна Германия взе две жертви. Българин застреля бившата си приятелка - също наша сънародничка, след което се самоуби пред очите на клиенти. Престъплението е извършено в понеделник в град Мьорфелден-Валдорф, разположен южно от Франкфурт, съобщава ДПА.

38-годишната българка, работеща като касиерка в магазина, била простреляна смъртоносно с няколко куршума от 48-годишния мъж. По първоначални данни от разследването двамата са имали връзка, но са се разделили. Предполага се, че това е и мотивът за нападението.

Пред вестник "Билд" братът на убитата твърди, че сестра му е подозирала, че е в опасност. „Той я разби. Той не я остави на мира", казва братът.
Още по темата
Драма в Германия: Маскиран уби българка касиерка и се самоуби

„Тя ми каза: „В един момент ще отида на работа и няма да се прибера. Той ще дойде и ще ме убие", казва българинът пред немското издание.

Убитата в Германия българка живеела в постоянен страх след раздялата с Пламен. Жената споделила с близките си, че живее в постоянен страх след края на отношенията си с него. Mежду двамата имало конфликт още от февруари миналата година. Мъжът не е осъждан въпреки информацията, че тогава е упражнил насилие върху жертвата, съобщава NOVA.

Приятели и роднини съобщават, че убитата многократно е подавала сигнали в полицията. Тя дори наела адвокат, който ѝ издействал ограничителна заповед.

Нейна близка разказва, че в деня на престъплението българката е трябвало да приключи работа в 21 ч. Тя обаче се разбрала с приятелка да я вземе по-рано. Когато жената пристигнала за срещата в 19:30 ч. обаче, районът около супермаркета вече бил отцепен от полицията.

Няма пострадали сред свидетелите на стрелбата. Те разказват, че когато чули изстрелите, се опитали да избягат.

Днес.бг