Отборът на “Шумен” записа категорична победа като домакин на тима от Националната спортна академия (НСА) с 42:22 (20:9). Срещата се игра в “Арена Шумен” и бе от 10-ия кръг на елитното хандбално първенство при мъжете.

За шуменци това бе 8 победа, като шампионите имат и една загуба от “Локомотив” Горна Оряховица, който почива в този кръг и също е с 8 победи и едно поражение. Със спечелените точки “Шумен” се изкачи на първото място във временното класиране.

В мача срещу НСА “Шумен” взе инициативата след втората минута и не я изпусна до края. В средата на първата част домакините вече водеха с 11:4, а до края й поведоха с 20:9.

Бързи атаки, завършени с голове направиха аванса на шампионите 20 точки в началото на второто полувреме. Играчите на НСА, въпреки че положиха усилия и на момент показаха добри отигравания, нямаха сили да се противопоставят на шуменци. Треньорският щаб на “Шумен” завъртя в игра всички хандбалисти от групата за мача, като в последните десетина минути на терена бяха юношите на клуба - 17-годишният Емануел Цанков, който направи дебют при мъжете срещу “Фрегата” миналата седмица, а днес вкара и първия си гол в А група и общо 3 в мача, Иван Кисьов на вратата, Виктор Каников, Кадир Мехмедов.

Голмайстор на мача стана Александър Димитров от “Шумен” с 8 попадения. По 6 за домакините вкараха Теодор Димитров и Тансер Юсню. За НСА 5 гола отбеляза Даниел Николов.

В следващия кръг “Шумен” гостува на “Левски”, но срещата ще се играе в “Арена Шумен”, защото двата тима си размениха домакинствата. По програма мачът е на 27 януари от 14,00 часа.

ШУМ.БГ