Италианският гранд Милан изоставаше с 1:2, но обърна до победното за тях 3:2 при визитата си на Удинезе с головете на Рубен Лофтъс-Чийк, Лука Йович и Ноа Окафор. А вратарят им Майк Мейнян беше подложен на расистки обиди, а в 18-ата минута срещата беше прекъсната именно по тази причина. Гостите се прибраха в съблекалнята, но пет минути по-късно играта беше подновена.

След половин час игра гостите откриха резултата чрез Рубен Лофтъс-Чийк. Тео Ернандес проби по крилото и центрира остро, Оливие Жиру пропусна топката и тя отиде у Лофтъс-Чийк, който я прати в мрежата.

Лазар Самарджич обаче изравни за Удинезе три минути преди края на първото полувреме, когато получи топката в наказателното поле. Той с финт завъртя Симон Кяер и прати топката във вратата. Минути по-късно можеше да падне нов гол от сръбския халф, но този път Милан се спаси.

През втората част домакините направиха пълен обрат с гол на Флориан Товен, който наказа неразбирателство в защитата на Милан. Мартин Парейо стреля, Манян отби и късметът беше за Товен.

Но намиращият се в отлична форма Лука Йович направи 2:2 в 83-ата минута, който остава сам на задна греда. Основната работа при изработването на гола отново беше на Жиру, който се пребори преди това. И отново френският ветеран показа класата си в 93-ата минута, когато създаде и пълния обрат, дело на Ноа Окафор.

БТА