Три от общинските предприятия в Шумен са с нови управители. Двама са назначени от  встъпването в длъжност на кмета Христо Христов, един е сменен по време на предизборната кампания, когато общината все още се ръководеше от Любомир Христов.

Христо Христов е назначил нови управители на ОП “Паркове и обредна дейност” и на ОП “Стопанска и охранителна дейност“, съобщиха за ШУМ.БГ от пресцентъра на кметството.

В ръководството на ОП “Паркове и обредна дейност” промяната е поради избора на досегашния управител Златин Кайряков за общински съветник. Новият е Сергей Стойков.

В миналото той е бил директор на общинското предприятие  „Паркинги, гаражи и благоустрояване", преобразувано след това в “Строителство и благоустройство“, а преди това и управител  на „Общински пазари" АД. Стойков има висше образование, завършил е специалност “Физика” в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”.

В ОП “Стопанска и охранителна дейност“ управителят Захари Захариев е заявил сам желание за смяна. Настоящият управител е полк. Митко Йоцов.

Митко Йоцов е дългогодишен началник на Шуменския гарнизон. Той приключва военната си служба през 2014 г. През 2015 г. полковникът от резерва Митко Йоцов е кандидатът на ВМРО за кмет на община Шумен през 2019 г. на “Ние гражданите“. На последните избори бе в листата на БСП за общински съветници.

В последните дни на мандата на Любомир Христов бе сменен управителят на ОП “Общински жилища и имоти” Пламен Инджев с Марин Маринов, който бе служител в същото предприятие.

ШУМ.БГ