Седмицата за Ливърпул бе белязана от една може да кажем шокираща новина, а именно, че Юрген Клоп си тръгва от "Анфийлд" след края на сезона.

Със сигурност разтърсващите новини обаче не се отразиха на представянето на терена, нито на атмосферата около клуба в днешния следобед, в който мърсисайдци по каатегоричен начин си проправиха път към осминафиналите на ФА Къп.

Ливърпул нямаше никакви проблеми да разбие втородивизионния Норич, побеждавайки го с 5:2 у дома.

Мач, в който бе даден шанс на футболисти, получаващи по-малко игрови минути, но и мач, в който видяхме и две доста важни завръщания след контузии - това на Анди Робертсън и на Доминик Собослай.

Иначе Ливърпул имаше тотална доминация през целия мач, а след само 16 минути игра Къртис Джоунс успя да открие.

Противно на логиката обаче Норич изравни, възползвайки се от първия си шанс в мача, като Бен Гибсън вкара доста щастливо с гърба си след центриране от корнер на Габриел Сара.

Но Ливърпул не се смути от гола и продължи да създава положения, а след една прекрасна атака Дарвин Нунес прекъсна головата си суша с попадение за 2:1.

Преди гола си уругваецът нацели греда и направи един пропуск - типични за него ситуации, но все пак успя да и да отбележи, което предизвика доста бурна радост от Юрген Клоп.

Лувърпул съвсем уби интригата в начални 15-20 минути на втората част, когато Диого Жота вкара за 3:1, а появилият се от пейката Върджил ван Дайк направи резултата 4:1.

А вместо да вкара някое от чистите си положения и да направи победата си още по-разгромна, Ливърпул допусна гол, но той не бе плод на грешка в отбраната, а се дължеше изцяло на феноменалния удар от дистанция на Борха Сайнц.

Не бе изненада, че до края в тренировъчно темпо Ливърпул доигра мача, но въпреки това мърсисайдци имаха още няколко чисти положения, които изтърваха. В самия край на продължението, с последното отиграване на мача падна и седмото попадение, а то бе дело на Райън Гравенберх.

Важното в случая бе, че в добро настроение и със силна игра, Ливърпул безпроблемно продължи напред в турнира, където го очаква домакинство на още един втородивизионен опонент.

Това ще бъде един измежду Уотфорд и Саутхемптън, които завърши наравно 1:1 днес и ще има преиграване.

Дир.бг