Неотложни ремонти по довеждащия водопровод от яз. “Тича” ще извърши ВиК - Шумен на 31 януари. Заради това водоподаването към Шумен ще бъде спряно около 08,00 часа сутринта, съобщиха от ВиК.

Всички водохранилища в града ще бъдат напълнени до максимален обем, за да се намали, доколкото е възможно времетраенето на липсата на вода.  

Ще бъдат ремонтирани пет участъка от съоръжението и до 6 шахти по дългото 22 километра трасе на водопровода, уточниха от ВиК.

„Съоръжението е силно амортизирано и е част от финансирания по ОПОС проект за модернизация и доизграждане на ВиК инфраструктурата на област Шумен“, каза Иван Пушкаров, управител на дружеството. „Въпреки че наближава завършването на проекта и включването на новоизграденото съоръжение, ние ще продължим да поддържаме добро експлоатационно състояние на стария водопровод и след това, за да сме сигурни, че бихме могли да го използваме, когато  се налага. Сегашните ремонти са абсолютно неотложни от гледна точка на сигурността на водоснабдяването в града“, добави Иван Пушкаров.

За постигане на максимална гъвкавост и експедитивност и ограничаване на неудобствата за клиентите на дружеството, ВиК – Шумен е мобилизирал на терен 6 екипа.

След приключване на дейностите ще започне пълнене на системата и поетапното възстановяване на водоснабдяването в Шумен.

ШУМ.БГ