Разследването трябва да бъде обективно, независимо, всестранно и пълно, всички изнесени факти и тези трябва да бъдат разследвани, каза министърът на правосъдието Атанас Славов за случая с убийството на Мартин Божанов, наричан Нотариуса. Неговите контакти и връзки са стигали до най-високото ниво в системата според събраните данни, отбеляза министър Славов.   

При встъпването ми в длъжност съм се информирал дали има образувани висящи досъдебни производства, предвид на това, че имаше заплашвани магистрати. Информацията, която получих тогава, е, че има досъдебни производства, по които се работи, каза още Атанас Славов. Той отбеляза, че министърът на правосъдието не участва в тези разследвания. Аз съм се информирал чисто институционално дали е обърнато внимание на тези проблеми. Кои са разпитаните лица, как е вървяло следствието, не мога да кажа, посочи Славов.  

Съгласен съм разследващите органи да стигнат до дъното. Да се проверят всички основни тези и твърдения, да се изясни също какъв клуб е имало, кои и какви магистрати са влизали там, съответно това е знак за изпадане в някаква форма на зависимост, за нарушаване на техния интегритет и професионализъм, каза Атанас Славов.

Важно беше за България да закрием така нареченото спецправосъдие, за да се върнем към демократичната държавност и да сме правова държава, именно заради тези случаи, посочи министърът на правосъдието.  

Очаквам през следващите два месеца парламентът да стигне до избор на нови членове на Антикорупционната комисия, каза още министърът на правосъдието. Според него ключовото за този орган е да тръгне с високо доверие. Атанас Славов отбеляза още, че е възможно до края на годината да имаме нов главен прокурор.

БТА