МВР започва проверка на твърденията за частен клуб за магистрати, управляван от убития Мартин Божанов по прякор Нотариуса. Това заяви пред журналисти в Пловдив главният секретар на МВР Живко Коцев.

"Предмет на проверка е колко време е функционирал клубът, но ще се изясни и целият този детайл, че се е посещавал само от определен кръг лица с членски карти", поясни той.

Разследването на показното убийство продължава. Има иззети записи от мястото на покушението. Телефоните на Нотариуса ще бъдат дадени за анализ на партньорска служба.

Органите на реда разполагат с данни, че освен заплашени съдии от страна на Божанов, заплахи са отправяни и към прокурори.

Главният секретар на МВР говори по актуални теми в Пловдив, където е за представянето на отчета за дейността на Областната дирекция на полицията за миналата година.

По-рано правосъдният министър Атанас Славов коментира пред NOVA, че "цялата история около Мартин Божанов може никога да не се разплете", защото разследването много се е забавило. Той отправи призив да се проверят всички основни тези и твърдения, да се изясни също какъв клуб е имало, кои и какви магистрати са влизали там, съответно това е знак за изпадане в някаква форма на зависимост, за нарушаване на техния интегритет и професионализъм".

По думите на Славов голяма част от хората, изпълнявали поръчки, все още са в съдебната система на различни позиции.

Мартин Божанов беше застрелян вечерта на 31 януари в столичния квартал "Горна баня". Засега няма задържани по случая.

Дир.бг