Атмосферното налягане до обяд ще се повишава, след обяд ще се понижава и към вечерта ще бъде близко до нормалното за месеца.

През нощта ще е предимно ясно. Вятърът ще отслабне, но ще остане до умерен, в Дунавската равнина - временно силен от запад-северозапад. Почти тихо ще бъде в югозападните райони от страната. Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°, малко по-ниски в котловините в Югозападна България, в София - около 3°. Утре ще бъде слънчево и топло с разкъсана висока облачност. Преди обяд на места в Северна България все още ще духа силен вятър, но бързо ще отслабне и след обяд в цялата страна ще бъде слаб до умерен от запад-югозапад. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще са предимно между 19° и 24°, в София- около 19°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и през деня ще е силен, от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 14°, на 2000 m - около 7°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 17°-19°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

НИМХ