Вратарят на ЦСКА-София Димитър Евтимов, който е роден в Шумен, днес пази на вратите на четири училищни отбори от родния си град. Евтимов взе участие в турнир по повод патронния празник на НУ “Илия Р. Блъсков”, където е учил.

В залата на СУ “Йоан Екзарх Български”, където също е учил именития вратар, мачове играха третокласници и четвъртокласници от НУ “Илия Р. Блъсков”, СУ “Сава Доброплодни”, II ОУ “Д-р Петър Берон” и СУ “Йоан Екзарх Български”. А изненадата и удоволствието за всички в залата бе, че Димитър Евтимов застана на вратата на всеки един отбор и пази по пет минути, като не допусна гол.

“Всяко едно прибиране в Шумен ми носи капка щастие. Зарадвах се от поканата, която ми отправи г-н Маринов, който бе мой класен ръководител в НУ “Илия Р. Блъсков” преди повече от 20 години. С драго сърце дойдох и емоцията бе голяма. Хареса ми организацията на турнира. Излъчването на тези деца е невероятно и се зарадвах с какво удоволствие те се включиха в тази инициатива” каза за ШУМ.БГ Димитър Евтимов.

Той не скри и задоволството си и похвали играта на малкия вратар на СУ “Йоан Екзарх Български” Алпай. “Бях приятно очарован от намесите на това момче и ако продължава да играе така и да се представя така има голямо бъдеще пред себе си”, каза още Евтимов.

Победител в приятелската надпревара стана отборът на СУ “Йоан Екзарх Български”, втори този на II ОУ “Д-р Петър Берон”, трети домакините на спортния празник НУ “Илия Р. Блъсков”, четвърти - СУ “Сава Доброплодни”.

Всички отбори получиха купи и грамота лично от Митко Евтимов, който раздаде и фланелки и сувенири на тимовете с марката на ЦСКА-София.

След мачовете децата и възрастните не пропуснаха да си вземат автограф от Димитър Евтимов и да се снимат с него.

ШУМ.БГ